11-vuotias häädettiin koulun naamiaisista – oli pukeutunut Christian Greyksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brittikouluissa on vuodesta toiseen järjestetty kirjan ja ruusun päivänä kirjallisuutta juhlistavat naamiaiset. Juhlapäivänä koulun oppilaat ja opettajat pukeutuvat kirjoista tunnetuiksi hahmoiksi. 11-vuotias Liam Scholes oli tänä vuonna päättänyt pukeutua Christian Greyksi.

50 Shades of Grey -kirjatrilogian päähahmo Christian Grey ei ollut paras mahdollinen valinta nuoren pojan naamiaisasuksi. Koulun opettajat kauhistuivat nähdessään Scholesin pukeutuneen seksikirjan päähahmoksi. Pojalla oli taskuissaan nippusiteitä ja silmälaput.

Rajusta S&M-teemasta tunnettu eroottinen kirjasarja ei ole lasten silmille soveliasta luettavaa tai nähtävää. Koulun opettajat olivat sitä mieltä, että poika ei voinut osallistua naamiaisiin kyseisellä asullaan. Kuvat pojan naamiaisasusta ovat levinneet sosiaalisessa mediassa ja asiasta on noussut kohu.

Liam suostui äitinsä kanssa televisiohaastatteluun. Poika kertoi luulleensa, että asu oli sovelias, sillä kirjaa ja elokuvaa on mainostettu paljon. Poika sanoi, että kaikki hänen koulussaan puhuvat elokuvasta ja kirjasta ja Christian Grey on kaikissa mainoksissa. Perheenäiti sanoi, että asun oli tarkoitus olla harmiton vitsi, mutta nyt siitä oli noussut valtava kohu. Nuorta poikaa harmitti, että hän jäi koulunsa hauskoista naamiaisista paitsi.