Orava hoiperteli juovuksissa – näyttääkö tutulta?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Omakotitalojen pihapiirin marjapuskat ja erilaiset hedelmäpuut ovat usein vaarassa tuhoutua erilaisten jyrsijöiden toimesta. Sadon menettäminen jopa yhden yön aikana on mahdollista jos odottaa, että marjat ovat juuri oikean kypsyysasteen saavuttaneita.

Seuraavana aamuna keräyshetkellä onkin jo liian myöhäistä ja joutuu pettymyksekseen huomaamaan, että eläinmaailman herkkusuut ovat käyneet jo varkaissa. Nyt erään perheen villiomenapuun kimpussa on orava, jota perhe yrittää säikäytellä puusta pois.

Orava ei meinannut aluksi lähteä, mutta pienen hätyyttelyn jälkeen se antoi periksi ja alkoi epävarmin askelin laskeutumaan alas puusta. Perhe oli ajatellut, että orava on varmasti loukannut itsensä jotenkin, koska sen meno oli niin hoipertelevaa.

Maan kamaralle turvallisesti puusta laskeuduttuaan totuus kuitenkin paljastui perheelle. Orava oli ehtinyt popsimaan liian monta vanhaa ja käynyttä villiomenaa, että se oli humaltunut. Orava pomppi hassusti maassa, kaatuili sivuttain eikä meinannut päästä edes ylös enää omin avuin. Onneksi perheellä ei näyttänyt olevan kissaa, jolle humalapäinen hoiperteleva orava olisi ollut helppo suupala.