Tutkijat: Pierujen haisteleminen voi ehkäistä syöpää

Terveys · Annika Kela

Ilmavaivoja ja niihin liittyviä hajuja pidetään yleisesti vastenmielisinä ja hävettävinä vaivoina. Tutkimukset ovat jälleen vahvistaneet, että pierujen haistelusta on ihmiselle terveyshyötyä. Olemme jo aiemmin uutisoineet, että pierujen haistelemisella on havaittu terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Tutkimuksia on nyt viety jälleen eteenpäin ja on selvinnyt, että pierujen haisteleminen voi ennaltaehkäistä syöpää. Exeterin yliopiston tutkijat ovat saaneet selville, että suolikaasuissa olevalla rikkivedyllä on erittäin positiivisia ja monipuolisia terveysvaikutuksia, Time-lehti uutisoi. Rikkivety on kuitenkin erittäin myrkyllistä, joten sitä ei muutoin kannata juuri haistella.

Tutkijoiden mukaan suolistokaasuissa esiintyvä yhdistelmä AP39 suojaa tehokkaasti solujen mitokondrioita pitäen solun elossa ja terveenä. Sen on huomattu suojaavan soluja syövän kehittymiseltä.

Mielin määrin pieruja ei kannata ainakaan vielä tässä vaiheessa lähteä haistelemaan, sillä rikkivety on suurina määrinä nautittuna vaarallista. Vahvistettujen tutkimustulosten mukaan pienet määrät voivat ennaltaehkäistä syöpää ja estää monilta sairauksilta, sydänkohtaukselta ja dementialta. Rikkivetyä muodostuu ihmisen kehossa, kun bakteerit hajottavat ruokaa.