Vuoristorata hurjapäille – vauhtia huimat 153 km/h

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin Los Angelesissa sijaitsevan huvipuiston vuoristoradasta, joka kuuluu maailman pisimpien, korkeimpien ja nopeimpien vuoristoratojen joukkoon saavuttamalla huiman sadan kilometrin tuntivauhdin.

Nyt Charlottessa sijaitseva Carowinds Park on julkaissut henkeäsalpaavan videon, jossa puisto esittelee uutta vieläkin huimempaa vuoristorataansa. Carowinds Parkin uusi Fury 325 -niminen vuoristorata oli kuvattu videolle 4. maaliskuuta radan testiajon yhteydessä.

Videolla juna nousee rataa pitkin todella korkealle, josta se tippuu 81 asteen kulmassa alaspäin lähes kohtisuoraan. Tämän tiputuksen aikana ajon nopeus kiihtyy huikeaan 153 kilometrin tuntivauhtiin.

Fury 325 avautuu asiakkaille vielä tänä keväänä ja se ei pelkästään kuulu hurjimpien vuoristoratojen joukkoon vaan se on maailman korkein ja nopein vuoristorata. Fury 325 nousee nimensä mukaisesti 325 jalan eli noin sadan metrin korkeuteen. Pelottomat hurjapäät saavat mahtavat näköalat uskaltautuessaan tämän monsterin kyytiin.