Tältä näyttää tulevaisuuden vähäpäästöinen superlentokone

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentomatkustamisesta koituva hiilijalanjälki käy päivä päivältä raskaammaksi ympäristölle. Siksipä tulevaisuuden lentokoneita pyritään suunnittelemaan aikaisempaa vähäpäästöisemmiksi. Suunnittelija Oscar Vinalsilla on idea, miltä lähivuosikymmenten ympäristöystävällisemmät matkustajakoneet saattavat näyttää.

Barcelonalainen Oscar Vinals on julkistanut konseptitaidetta, jossa hän esittelee AWWA Progress Eagle -lentokoneen prototyyppiä. Kyseessä on kolmikerroksinen kaupallinen matkustajakone, joka vetää sisäänsä 800 matkustajaa. Koneen siipien väli olisi jopa 96 metriä.

Jättiläismäinen AWWA Progress Eagle tulisi tarvitsemaan jopa kuusi vetymoottoria noustakseen ilmaan. Tästäkin huolimatta lentokone tuottaisin Vinalsin mukaan 75% vähemmän päästöjä kuin nykyiset matkustajalentokoneet.