Alzheimeria sairastava äiti ei reagoinut – kunnes poika alkoi laulaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alzheimerin tauti on aivoja rappeuttava etenevä muistisairaus, jonka oireet aiheutuvat tiettyjen aivoalueiden vaurioista. Taudin kesto on keskimäärin kymmenen vuotta, mutta sen alkamisajankohtaa ei yleensä tiedetä, koska oireita voi olla vaikeaa tunnistaa.

Alzheimerin tauti alkaa useimmiten lähimuistipainotteisena muistamattomuutena, aloituskyvyn heikkenemisenä ja usein myös persoonan muuttumisena. Joe Fraley on ladannut YouTube-kanavalleen videon, jossa hän laulaa Alzheimerin tautia sairastavalle äidilleen.

Äiti ei ole synyt juuri mitään kuukausiin eikä hän ei ole reagoinut tai kyennyt olemaan vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Nyt äiti kuitenkin reagoi poikansa musiikkiesitykseen selkeästi ilostumalla ja taputtamalla.

Fraley kertoo videollaan, että tauti on edennyt nopeasti ja äiti on muutettu muutama viikko sitten hoitokotiin asumaan. Fraleysta on tuntunut, että hän voi menettää äitinsä minä hetkenä hyvänsä, koska hänen kuntonsa romahti niin äkillisesti. Äidin innostuttua poikansa laulusta mies sai vielä ainakin tämän yhden hyvän hetken jakaa äitinsä kanssa.