Hylätty pitbull-pentu mullisti autistipojan elämän

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalainen perheenäiti oli nähnyt paikallisen löytöeläinkodin nettisivuilla sydäntäsärkevän näyn. Viranomaiset olivat pelastaneet kaltoinkohdellun koiran, joka oli niin huonossa kunnossa, että sen selviytymistä pidettiin epätodennäköisenä. Loppu on kuitenkin historiaa.

ASPCA
ASPCA
ASPCA
ASPCA

Xenaksi nimetty pitbull selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla. Pitkäkestoisen hoitojakson jälkeen koira oli valmis adoptoitavaksi. Perheenäiti halusi adoptoida koiran, mutta ensin hän halusi selvittää, miten Xena tulisi toimeen perheen kahden koiran ja lasten kanssa. Toinen perheen pojista oli autistinen, eikä hän yleensä ottanut minkäänlaista kontaktia perheen lemmikkeihin.

Äidin yllätykseksi Xena ystävystyi autistisen pojan kanssa heti. Pojan silmät alkoivat loistaa ja hän hymyili säteilevästi nähdessään pitbullin. Perheenäiti totesi, että koira oli saanut pojassa reaktion aikaan jollaista hän ei ollut ennen nähnyt.

Autistisen pikkupojan kalliilla hoidoilla ja terapialla ei oltu saatu sellaisia tuloksia aikaan, joita Xenan adoptoimisen myötä saatiin. Pojasta muuttui sosiaalisempi ja hänen oppimisensa alkoi parantua. Xenan ansiosta autistisen pikkupojan elämä mullistui. Xena ja poika täydensivät toistensa elämän vaikean alkun jälkeen ja nyt molemmat ovat silminnähden ikionnellisia.