Lentokone aurinkovoimalla matkalla maailman ympäri

Viihdeuutiset · Annika Kela

Abu Dhabin lentokentältä nousi äskettäin ilmaan lentokone, joka ei kuluta tippaakaan polttoainetta. Solar Impulse 2 lentää nimittäin aurinkoenergian voimalla. Lentokoneen on tarkoitus lentää maailman ympäri.

Solar Impulse 2 reittisuunnitelmaan kuuluu 12 välilaskua, ja lentokoneen odotetaan palaavan Abu Dhabiin heinäkuun lopulla. Päivisin kone kiitää taivaalla 140 kilometrin tuntinopeudella ja öisin nopeus lasketaan noin 50 kilometriin tunnissa akkujen säästämiseksi.

Mikäli Solar Impulse 2 onnistuu tehtävässään, on se ensimmäinen aurinkovoimalla toimiva lentokone, joka on lentänyt maapallon ympäri. Solar Impulse 2 on jo tehnyt historiaa olemalla ensimmäinen aurinkovoimalla toimiva lentokone, joka voi lentää myös öisin. Kyseisen koneen odotetaan olevan tiennäyttäjä tulevaisuuden aurinkovoimalla toimivien lentokoneiden kehittämisessä.