Raketti tulitikuista ja foliosta – video leviää verkossa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Useista askartelu- ja nikkarointivideoistaan tunnettu Grant Thompson on lisännyt The King of Random-kanavalleen videon, jossa hän opastaa tehokkaan pikkuraketin rakentamisessa. Mies on käyttänyt raketin nikkaroinnissa foliota ja tulitikkuja.

Videon perusteella tulitikuista ja foliosta saa rakennettua yllättävän tehokkaan raketin. Pieni mutta äkäinen raketti lentää Thompsonin testien mukaan jopa 12 metriä. Tulitikun kokoiseksi raketiksi matka ja vauhti on melko vakuuttava.

On sanomattakin selvää, että kyseisen raketin nikkaroinnissa kannattaa noudattaa varovaisuutta. Raketin lennättämistä on suositeltava testattavaksi vain ulkona. Tulitikun kokoisen raketin puhtia ei kannata aliarvioida ja vääränlaisissa olosuhteissa pikkuraketti voi aiheuttaa vaaran muun muassa tulipalon muodossa. Suojalasien käyttäminen rakettia laukaistaessa ei ole liioittelua.