Wu-Tang Clanin levy julkaistaan – tosin aikaisintaan 88 vuoden päästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman legendaarisimpiin hiphop-kokoonpanoihin lukeutuva Wu-Tang Clan julkaisi joulukuussa tuoreen A Better Tomorrow -levynsä. Lisäsi yhtye on nauhoittanut Once Upon A Time In Shaolin -nimisen albumin, jota tullaan julkaisemaan ainoastaan yksi kappale.

Superharvinainen levy on asetettu huutokaupattavaksi Paddle8-sivustolle. Sivulta paljastuu muun muassa se, ettei levyn ostaja saa lain mukaan tehdä siitä minkäänlaisia kopioita, fyysisiä tai digitaalisia, seuraavaan 88 vuoteen. Tämän jälkeen oikeudet siirtyvät levyn omistajalle, joka saa itse päättää julkaiseeko albumin kaupallisesti.

Once Upon A Time In Shaolin -levyn huutokaupassa ostava voi kuitenkin soittaa levyä muille esimerkiksi DJ-keikkojen ja kuuntelusessioiden yhteydessä. Taiteilija Yahyan suunnittelemissa, käsin hopeasta ja nikkelistä valmistetuissa kansissa oleva levy oli hetken aikaa kuunltavissa gallerioissa, museoissa ja keikkapaikoissa ympäri maailmaa ennen päätymistä huutokaupattavaksi.

Wu Tang Clan haluaa herättää 31 kappaleen harvinaislaatuisella albumilla keskustelua musiikin tulevaisuudesta ja nykymusiikin todellisesta arvosta taiteenlajina. Kuuden vuoden aikana nauhoitettu levy kiinnostaisi varmasti monia yhtyeen faneja, sillä sen sisältävän musiikin kerrotaan olevan varsin lähellä yhtyeen 90-luvun alun alkuperäistä Wu Tang -tyyliä.