Seinille virtsaamiselle loppu – nerokas keksintö kostaa heti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vilkkaasta yöelämästä tunnettu Sankt Paulin kaupunginosa Hampurissa vetoaa juhlimisesta nauttiviin ihmisiin. Yksi humalaisista koituva haitta kaupungille on julkisesti virtsaaminen. Bilekorttelin seinät ovat toimineet monelle juhlijalle pissauspaikkana.

Hampurin kaupunki on tehnyt innovatiivisen vastaiskun seiniin virtsaaville. Alueen talojen seinät on nimittäin maalattu vettä hylkivällä maalilla, jonka ansiosta seinää kohti ruiskutettu neste kimpoaa seinästä pois.

Rakennusten seiniin on kiinnitetty varoituskylttejä, joissa ohjeistetaan olemaan virtsaamatta seiniä kohti. He ketkä eivät ole noudattaneet kyltin varoitusta ovat saaneet karun opetuksen. Virtsa kimpoaa seinästä suoraan jaloille.

Vaikka tehokas vastaisku on ollut menestys, on siihen investoiminen laajalla mittakaavalla huippukallista. 20 neliömetrin maalaaminen erikoismaalilla kustantaa 500 euroa. Ehkä tulevaisuudessa, kun markkinoille tulee edullisempi vastine vettähylkivälle maalille, voidaan kokeilua laajentaa muihinkin taloihin.