Jenkkipoliisi oli katsonut liikaa elokuvia – hämmentävä kiinniotto rannalla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Floridalaisella rannalla juhlineet nuoret olivat soittaneet poliisit paikalle sen jälkeen, kun eräs nuori mies oli alkanut haastaa riitaa muiden kanssa ja käyttäytyi väkivaltaisesti. Yhdysvaltalaisilla nuorukaisilla oli alkanut spring break, joka tarkoitti lomaa koulusta.

Loma tarkoitti monen kohdalla useita päiviä kestäviä kekkereitä. Humaltuneiden nuorten rankka bilettäminen tarkoittaa usein töitä paikallisille poliiseille, sillä ylilyönneiltä ja riidoilta on vaikea välttyä etenkin, kun juhlijat ovat villiintyneitä teinejä.

Floridalaiselle rannalle oli saapunut virkaintoinen ”superkyttä”. Nuori mies on kuvannut pidätystilanteen videolle. Kuvatallenne paljastaa, että poliisi käytti voimaa pidättäessään humalaisia nuoria sen sijaan, että olisi odottanut apuvoimien saapumista. Pidätystilanteessa mies turvautui käyttämään erilaisia näyttäviä painiotteita, kuten käsilukkoja ja kuristusotteita.

The Denver Channel -uutiskanavan mukaan viranomaiset olivat sitä mieltä, että voimankäyttö oli tilanteessa välttämätöntä. Pidätetyt nuoret Josh McMahan ja Justin Lewis saivat molemmat syytteen virkavallan vastustamisesta ja viranomaisen pahoinpitelystä. Näiltä nuorukaisilta spring break päättyi etuajassa.