Top Gear vedetty ohjelmistosta – lopettaminen uhkaa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma Top Gear on ollut viime vuosina usein otsikoissa erilaisten kohujen vuoksi. Suomessakin käväisseet sarjan tähdet aiheuttavat aika ajoin hämmennystä erikoisilla tempauksillaan. Nyt sarja on kuitenkin ajautunut pahoihin vaikeuksiin.

Nyt BBC on yllättäen vetänyt suosikkiohjelman koko tuotantokauden pois ohjelmistosta, eikä ole suostunut kertomaan onko päätös lopullinen vai ei. Pahimmassa tapauksessa Top Gear ei enää palaa ohjelmistoon. Odottamattoman päätöksen taustalla on ohjelman juontaja Jeremy Clarksonin riidat ohjelman tuottajien kanssa.

Telegraph-lehden mukaan Clarkson yritti viime viikolla pahoinpidellä miestuottajan lyömällä tätä nyrkillä. Asiasta kuultuaan BBC hyllytti juontajan. Pian sen jälkeen ohjelman kaikki tulevat jaksot vedettiin pois BBC2-kanavan ohjelmistosta. Asiantuntijoiden mukaan ohjelma pysyy hyllytettynä vähintään välikohtauksen tutkimusten ajan.

Top Gearin juontaja Jeremy Clarkson on suututtanut televisiokatsojia monin tavoin muun muassa rasistiseksi katsotuilla puheillaan sekä piirtämällä maailman suurimpiin lukeutuvan peniksen Los Angelesin tulvakanaaliin. Marraskuussa 2011 Clarkson aiheutti valtavan palautevyöryn vitsaituaan olevansa valmis teloittamaan ampumalla kaikki maansa lakkoilijat.