Tutkija paljasti: 34-vuotiaana ihminen on onnellisimmillaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ajattelevat, että nuoruus on ihmisen parasta aikaa. Kun ei ole vielä vastuuta muiden elättämisestä tai kasvattamisesta, ystävät ovat tärkeitä, voi käydä juhlimassa, eikä raskas työ tai isot laskut ole vielä välttämättä painamassa stressinystyröitä ja kaikki illat ovat vapaita.

Tutkimus kuitenkin väittää toisin.

Turvallisuusalan yritys Yale on tehnyt tutkimuksen, jossa selvitettiin, milloin ihminen on onnellisimmillaan – ja miksi. Daily Mail -lehti kertoo, että tutkimukseen osallistui 2.000 ihmistä, joista suurin osa vastasi, että 34-vuotiaana he ovat olleet onnellisimmillaan.

Onnellisuuteen vaikutti se, että ihminen tunsi 34-vuotiaana olonsa turvalliseksi työelämässään, parisuhteessaan ja silti heillä oli edessään vielä paljon asioita, joita he odottivat innoissaan, kuten perheen perustaminen.

Ihmiset, jotka vastasivat, että he ovat olleet onnellisimmillaan 20-vuotiaina arvostivat eniten vapautta, uran aloittamista ja vilkasta sosiaalista elämää. Yli 40-vuotiaana onnellisimmaksi itsensä tunteneet ihmiset arvostivat sitä, että he ovat sinut itsensä kanssa, nauttivat elämästä ja heillä on loistava perhe-elämä. Surulliset kymmenen prosenttia vastasivat, etteivät he ole koskaan tunteneet oloaan onnelliseksi.