ME-kokoinen kalansaalis! 800-kiloinen rausku kiinni Thaimaassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko tiedemiehiä ja luonnonsuojelijoita oli tutkimassa Thaimaan Mae Klongin joen seutua, kun heidän haaviinsa tarttui jotain suurta. Kyseessä oli jättiläismäinen rausku, National Geographicin mukaan yks isoimmista koskaan löydetyistä makean veden kaloista – mahdollisesti jopa suurin ikinä.

Splash
Splash

Rausku oli 4,3 metriä pitkä ja 2,4 metriä leveä. Painoa otuksella oli noin 363 kiloa, mutta tutkijoiden mukaan todellista kilomäärää oli mahdotonta mitata vahingoittamatta eläintä. Rausku palautettiin myöhemmin takaisin joen syvyyksiin.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun samainen jättiläisrausku on vieraillut tutkittavana kuivalla maalla. Kyseinen rausku tarttui ensimmäisen kerran tutkijoiden haaviin jo vuonna 2009. Kumpanakin kertana rauskun havaittiin olevan raskaana.

Splash
Splash
Splash
Splash