Koiran ruokavaliosta poistettiin hampurilaiset ja pizzat – sai uuden elämän

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuosi sitten maailma järkyttyi kuvista, joissa esiintyi liikalihava Obie-niminen mäyräkoira. Eläinlääkärin avustajan adoptoidessa Obien se koki todellisen elämäntapamuutoksen ja laihtui 35-kiloisesta karvakuonosta takaisin normaalipainoiseksi.

Nyt uutisotsikoihin on noussut Obien lajitoveri Dennis, joka on myös kärsinyt vakavasta ylipainosta. 26-vuotias Brooke Burton adoptoi vakavasta ylipainosta kärsivän Dennis-nimisen mäyräkoiran sedältään. Setä oli ruokkinut Dennistä epäterveellisellä ihmisten ruoalla ja antanut koiralle hampurilaisia ja pizzaa.

Brooken hoivissa roskaruoista luovuttiin heti ja tilalle tulivat liikunta ja terveellinen koiranruoka. Viimeisen kahden vuoden aikana Dennis on onnistunut pudottamaan uuden omistajansa ansiosta yli 75 prosenttia hänen aiemmasta painostaan ja häneltä on leikattu ylimääräiseksi roikkumaan jäänyt nahka pois.

Koiran laihduttua noin 25 kiloa se on saanut elämänilonsa takaisin ja pystyy tekemään kaikkia koirille tavallisia asioita. Dennis kykenee jälleen leikkimään, juoksemaan ja nousemaan ylös portaita ja olemaan iloinen oma itsensä.