Pikkupoika sai Iron Man -tekokäden – ikimuistoisesti toimitettuna

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin tapauksesta, jossa kolmevuotias havaijilaispoika sai 3D-tulostetun raajaproteesin, joka muistutti Iron Man -robottikättä. Nyt toiselle pikkupojalle on tehty myös Iron Man -käsi 3D-tulostimen avulla, mutta proteesin toimitus hoidettiin melko erityisellä tavalla.

The Collective Project -ohjelmassa opiskeleva ja Limbitless-projektin rahoittanut Albert Manero halusi yllättää yhdessä Iron Man -elokuvassa näyttelevän Robert Downey Jr. kanssa pienen pojan, jolla ei ole ollut oikeanpuoleista kättä syntymästään asti.

Seitsemänvuotiaalle Alex-nimiselle pojalle oli tehty bioninen käsi 3D-tulostimen avulla. Käsi on tehty Iron Man -elokuvasta tutun robottikäden mukaan, ja se onkin väreiltään ja pintakäsittelyltään todella samankaltainen.

Käsiproteesin toimitus hoidettiin tyylikkäästi, ja itse Robert Downey Jr. kävi esittelemässä käden pojalle. Alex ja miestähti vertailivat yhdessä robottikäsiään ja poika näytti olevan todella tyytyväinen omaansa. Alexin mielestä hänen kätensä toimi jopa hiukan paremmin kuin alkuperäinen.