Poika ihastui tyttöön liiankin kanssa – äiti käski pysymään erossa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhempien voi olla vaikea suhtautua lastensa ensimmäisiin parisuhteisiin ja lapset muodostavatkin niitä monesti jo varhaisella iällä. Kerhosta lähtien pikkuiset saattavat keskenään leikkiä ajatuksella, että toinen on heidän tyttö- tai poikaystävänsä.

Nuoret saattavat olla välillä aggressiivisiakin lähestyessään toisiaan ja ihastumisen tunteet valtaavat teini-iässä koko mielen. Eräs poika on tulisesti ihastunut DoeEyes-kanavaa YouTubessa päivittävän naisen tyttäreen.

Tytär on sanonut pojalle monesti ei, mutta poika on jatkanut hänen lähestymistään ja hänen käytöksestään on tullut tyttären mielestä ahdistavaa ja häiritsevää. Niinpä äiti teki avoimen kirjeen pojalle ja samalla kaikille teini-ikäisille videotervehdyksen muodossa.

Äiti selittää videolla tilanteen, jossa toinen on ihastunut ja pyytää ihastuksensa kohdetta ulos treffeille. Riippuen ihastuksen kohteen vastauksesta äiti selventää, miten sen jälkeen tulisi toimia ja miten reagoida. Jos ihastuksen vastaus sattuu olemaan kielteinen sitäkin pitäisi kunnioittaa, vaikka se tuntuisikin aluksi pahalta.