Mies halusi erottua työnhakijana – videohakemus vailla vertaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nykyisin työn saaminen ei ole niin yksinkertaista kuin ennen. Moniin ammatteihin koulutetaan liikaa ihmisiä ja työttömyys on korkealla. Enää ei riitä, että lähettää työpaikkaan paperisen ansioluettelon ja odottelee puhelinsoittoa, vaan pitää olla itse todella aktiivinen ja erottua joukosta.

Elski Felson tietää tämän ja haki unelmatyöpaikkaansa videohakemuksen avulla. Hän unelmoi työpaikasta Snapchat-sovelluksen tiimissä ja hänen onnekseen juuri sieltä vapautui yksi paikka. Felson halusi erottua työnhakijoiden joukosta ja paperin lähettämisen sijaan päätti tehdä hakemuksensa videon muodossa.

Hän otti työpaikkailmoituksesta kaikki haettua henkilöä kuvaavat ominaisuudet huomioon ja yritti parhaansa mukaan vakuuttaa videolla täyttävänsä niistä jokaisen. Felson esittelee itsensä videolla hauskasti ja kertoo nokkelasti erilaisista vahvuuksistaan. Videolla mies kertoo opiskelutaustansa, mutta siitä ei käy ilmi hänen työhistoriansa.

Siitä huolimatta videon tekoon on nähty vaivaa ja se varmasti vakuuttaa työnantajan edes jollain tasolla. Felson odottelee tällä hetkellä kutsua haastatteluun ja kommentoi BuzzFeed-sivuston mukaan, että häneen ei olla vielä oltu yhteydessä yrityksestä.