Blockfesteille jymy-yllätys! Supertähti T.I. ensi kesänä Tampereelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Blockfest on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä tulevalle kesälle. Kolminkertainen Grammy-voittaja T.I. ja tämän vuoden hehkutetuimpiin uusiin tulokkaisiin lukeutuva Ty Dolla $ign saapuvat ensimmäistä kertaa Suomeen 21.-22. elokuuta Tampereen Ratinanniemeen.

T.I. tunnetaan yhtenä 2000-luvun menestyneimmistä rap-artisteista, jonka pitkäsoitoista peräti kuusi on myynyt vähintään platinaa. Artistin tunnetuin albumi on triplaplatinaa myynyt Paper Trail, joka poiki hittejä kuten Live Your Life, Whatever You Like, Dead and Gone ja Grammy palkittu hiphop-jättiläisten yhteisbiisi Swagga Like Us. Viimeksi mainitussa ovat mukana myös Jay-Z, Kanye West ja Lil Wayne.

Hiphop-ikoniksi noussut T.I. on tehnyt yhteistyötä maailman tunnetuimpien artistien, kuten Rihannan, Justin Timberlaken ja Eminemin kanssa. Menestyksekkään artistiuransa lisäksi T.I. on niittänyt mainetta niin valkokankaalla kuin televisiosarjoissa, kuten Golden Globe -palkitussa House of Liesissa ja maaliskuussa Yhdysvalloissa ensi-iltansa saavassa Get Hard -komediassa.

Los Angelesissa varttunut ja debyytialbumin tänä vuonna julkaiseva Ty Dolla $ign on yksi tämän vuoden kovimmista urbaanin musiikin tulokkaista. Suomessakin radiosoittoa saanut Drop That Kitty on artistin ensimmäinen single, joka on tehty yhdessä Charli XCX:n ja Tinashen kanssa. Lahjakas sanoittaja ja tuottaja kuullaan myös Kanye Westin hittikappaleella Only One.

Kansainvälisten tähtinimien lisäksi Blockfest on julkistanut ensimmäiset kotimaiset esiintyjänsä. Festarikesän huipennukseen Tampereelle saapuvat Suomen tämän hetken suosituin rap-artisti Elastinen, laajaa kansansuosiota nauttiva Asa, kriitikoiden suitsuttama Atomirotta sekä JVG:n luotsaamalle PME Recordsille kiinnitetty superlupaus Gettomasa.