Laihduttava kaulakoru markkinoille – estää ylensyöntiä

Fitness Terveys · Annukka Heikkilä

Erilaisia keinoja, dieettejä ja apuvälineitä on keksitty sitä varten, että ihmiset oppisivat terveellisemmät elämäntavat, söisivät vähemmän, laadukkaammin ja pudottaisivat painoaan. Nyt UCLA:n tutkijat ovat kehitelleet kaulakorun, joka kertoo kantajalleen, koska hän on syönyt liikaa.

WearSens
WearSens

WearSens-nimisellä kaulakorulla on jo lempinimi ja sitä kutsutaankin lempeästi dieettikuristajaksi. Kaulakoru, joka näyttää pikemminkin metalliselta tiukalta pannalta, sisältää pietsosähköisen sensorin, joka tarkkailee syöjän niskan ja kaulan liikkeitä eli sitä, kuinka monta kertaa ihminen nielee ruokaa ja juomaa.

WearSens yhdistetään omaan älypuhelimeen sille suunnitellun sovelluksen avulla. Sovellukseen kirjataan omat tiedot kuten paino, pituus, sukupuoli ja ikä, minkä perusteella laite sitten arvioi milloin käyttäjä on syönyt tarpeeksi. Kun WearSensin mielestä ihmisen pitäisi olla kylläinen se alkaa värisemään kaulalla.

WearSens ei pysty pelkästään tietämään milloin käyttäjä on syönyt tarpeeksi vaan tietää myös sen, mitä käyttäjä on syönyt. Daily Mail -lehden mukaan erilaiset ruoat antavat kaulakoruun erilaisia värähtelyitä, joiden perusteella laite arvioi, mitä ihminen syö. Testeissä WearSens osui 90 prosenttisesti oikeaan arvioidessaan ruoat, joten se pystyy melko tarkasti keräämänsä tiedon avulla laskemaan, kuinka paljon kaloreita ihminen on saanut ja mikä on tarpeeksi.