Romukasasta löytyi odottamaton taideteos – mutta vain linssin läpi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Erään taidenäyttelyn vakuuttavimpia taideteoksia oli romukassaa muistuttava rakennelma. Näytteille asetettu roina oli pitkin poikin päällekkäin lattialla ja monet näyttelyvieraat pohtivat, oliko kasan tarkoitus esittää jotain.

Totuus paljastui vieraille, kun he katsoivat kasan eteen asetetun linssin läpi. Taideteos muuttui uuteen muotoon ja todellisuudessa roinalla oli etevästi taiteiltu kaunis muotokuva. Expo Alain Pras -taidenäyttely on tunnettu teoksista, jotka on tehty rikkinäisistä ja vanhoista tavaroista, roskista ja roinasta.

Taiteilijat ovat nähneet romuissa jotain sellaista, jota monet muut eivät olisi nähneet. Roina oli saanut uuden käyttätarkoituksen merkittävänä osana suurempaa kokonaisuutta. Taideteoksesta kuvattu video on hämmästyttävää katsottavaa.