Tyrmistyttävä näky Kotkan edustalla – vene ei ollutkaan jäänmurtaja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kevät tekee tuloaan jo kovaa vauhtia, ja lämpöennätyksiä rikotaan lähes päivittäin. Jäälle ja merelle kannattaa enää lähteä vain erityistä varovaisuutta osoittaen, sillä jäät ovat varsinkin Etelä-Suomessa paikoin jo erittäin heikkoja. Kotkassa jäät kestävät vielä kuitenkin veneen painon.

Julkaisu käyttäjältä Kimmo Kunnari.

Facebookissa leviää parhaillaan julkisena julkaistu video Kotkan Hirssaaren liepeiltä. Siinä nähdään miten valkoinen matkavene yrittää edetä jäiden joukossa melkoisen rohkeasti. Ilmeisesti veneen kuljettaja oletti, että kyseinen pienikokoinen alus on sukua jäänmurtajille, sillä venettä ajettiin voimalla jään päälle. Sen paino ei kuitenkaan riittänyt rikkomaan jäätä.

Samalta suunnalta kuvattiin vuodenvaihteessa myös toinen hieman samanhenkinen video nimeltä Vihreä Jäänmurtaja, jonka puuhamiehet ovat videon tapahtumien perusteella mahdollisesti samaa ryhmää. Vihreä venekään ei ollut jäänmurtaja, joten hetken päästä se upposi.

Green Icebreaker – Happens only in Finland! from Neptunus_48100 on Vimeo.