Cirque du Soleil valloitti jälleen: Henkeäsalpaavan upeaa sirkusta!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Helsingin Hartwall Areenalla nähtiin jälleen spektaakkelimainen sirkusesitys. Monet tuntevat Cirque du Soleilin esitykset niiden henkeäsalpaavan upeista tempuista, jotka ovat samalla vaarallisia, huumorintajuisia ja säväyttäviä. Sirkuksen Quidam-esitys ei jättänyt katsojia kylmäksi.

Cirque du Soleil
Cirque du Soleil
Cirque du Soleil
Cirque du Soleil

Quidam tempasi katsojat mukaansa heti ensisekunneista lähtien ja esiintyjät loivat vakuuttavan esityksensä vuorovaikuttamalla yleisön kanssa. Klovnit kiersivät katsomoissa ja osa katsojista pääsi taiteilijoiden kanssa lavalle esiintymään.

Vakuuttavien efektien saatteleana Quidamin tarina eteni sulavasti ohjelmanumerosta toiseen. Tarina kertoi pienestä Zoé-tytöstä, joka sukelsi kyllästyneestä arkielämästään taianomaiseen mielikuvitusmaailman. Esiintyjät olivat osa pienen tytön kaunista fantasiaa. Jokainen hahmo ja ohjelmanumero sai katsojan hieraisemaan silmiään. Sirkuksesssa esitetyt stuntit olivat akrobaattisia taidonnäytteitä.

Quidam on yhdeksäs Cirque du Soleilin lava-esityksistä. Spektaakkelimainen esitys nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1996 Montrealissa. Vuonna 2010 Quidamista tehtiin kiertueversio ja sen jälkeen miljoonat ihmset ympäri maailmaa ovat kokeneet ja nähneet unohtumattoman Quidam-esityksen. Helsingin esitysten lisäksi Cirque du Soleil tullaan näkemään Turussa toukokuussa 2015.

Cirque du Soleil
Cirque du Soleil
Cirque du Soleil
Cirque du Soleil
Cirque du Soleil
Cirque du Soleil