Darth Vader ryösti pankin – poliisit pyytää havaintoja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tähtien sota -elokuvien hahmoksi pukeutunut ryösti pankin lounasaikaan Pohjois-Carolinan Pinevillessä. Ryöstäjällä oli yllään Darth Vaderin asu ja hän onnistui saamaan pankista sievoisen rahasaaliin aseella uhaten.

Pankin valvontakamerat ovat kuvanneet ryöstötilanteen videolle. Tallenteiden avulla on onnistuttu päättelemään ryöstäjän pituus ja kehonrakenne. Pankkivirkailijan mukaan Vaderiksi pukeutunut esitti vaatimuksensa miehen äänellä, joten naispuoleisen ryöstäjän mahdollisuus on suljettu pois.

WSOC-uutiskanavan mukaan poliisit ovat pyytäneet silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan. Ryöstäjä onnistui pakenemaan paikalta rahasaaliin kanssa jälkiä jättämättä. Viranomaiset luottavat siihen, että joku alueella liikkunut on nähnyt ryöstäjän saapuvan tai poistuvan pankista.

Ryöstöautona käytetty Chevrolet Suburban on Yhdysvalloissa melko yleinen menopeli. Vaderin ryöstökeikasta on muodostunut mielenkiintoinen mysteeri, jota poliisit selvittävät parhaillaan. Daily Mail -lehden mukaan kukaan ei loukkaantunut ryöstössä. Ryöstösaaliin suuruudesta ei ole saatu tarkkaa tietoa, mutta summan arvellaan olevan useita tuhansia dollareita.