Tulivuorenpurkaus synnytti erikoisen sääilmiön – uskomaton näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanin Kyushu-saarella sijaitseva Sakurajiman tulivuori purkautui aikaisemmin tässä kuussa. Purkaus sai aikaan erikoisen ja harvoin todistetun sääilmiön, joka tunnetaan myös likaisena ukkosmyrskynä.

YouTube
YouTube

Saksalainen kuvaaja Marc Szerglat oli paikalla Kyushussa purkauksen aikoihin. 47-vuotias mies onnistui kuvaamaan tilanteen, jossa tulivuoresta noussut savupilvi alkoi salamoida myrskypilven tavoin. Niin kutsuttuja likaisia ukkosmyrskyjä nähdään yleensä vain isompien purkausten yhteydessä.

Sakurajima-tulivuori purkautui tuhovoimaisesti viimeksi vuonna 1914, jolloin se vaati 35 ihmisen henget. Vuorella on nähty lukuisia pienempiä purkauksia vuodesta 1955 lähtien, ja asiantuntijat pelkäävät sen uhkaavan lähitulevaisuudessa läheistä Kagoshiman kaupunkia.