Auts! Uutistoimisto sekoitti murhaepäillyn miljonäärin rocktähteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaismiljonääri Robert A. Durst on ollut viime päivinä otsikoissa murhasta syytettynä. HBO-kanava esitti sunnuntaina miehen elämästä kertovan dokumenttisarjan viimeisen osan, jossa Durst tunnusti murhan puhumalla itsekseen tajuamatta hänen haastattelussa käyttämänsä mikrofonin olevan edelleen päällä.

– Mitä helvettiä tein? Tapoin heidät kaikki, tietenkin, mies mutisee dokumentissa.

Tapaus on nyt herättänyt huomiota myös uutistoimisto Associated Pressin nolon mokan vuoksi. Associated Pressin uutisessa miljoonaperijä sekoitettiin nimittäin rap metal -yhtye Limp Bizkitin keulahahmoon, Fred Durstiin.

– Poliisi Melissa Matey kertoi Associated Pressille, että entiselle Limp Bizkit -nokkamiehelle julistettiin pidätysmääräys, uutistoimiston artikkelissa luki.

Myöhemmin Associated Press korjasi vihreensä. Korjauksessa selvennettiin, että Robert Durst ei ole Limp Bizkitin vokalisti, vaan kiinteistövälityksellä rahaa tehneen Seymor Durstin perillinen.

Omalaatuiseksi miljonääriksi kuvatun Robert Durstin vaimo Kathie katosi vuonna 1982 jälkiä jättämättä. Lisäksi miehen läheisen ystävän, Susan Bermanin ruumis löydettiin vuonna 2000 päähän ammuttuna, ja Durstin naapuri Morris Black murhattiin vuonna 2001. Viranomaiset ovat vuosikausien ajan epäilleet Robert Durstia syylliseksi kaikkiin kolmeen tapaukseen, mutta toistaiseksi epäilyksiä ei olla pystytty todistamaan.