Mies häiritsi kilpikonnien parittelua – historian hitain takaa-ajo?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tutkimusmatkailija Paul Rose oli patikoimassa luonnon keskellä Seychellien saarella. Mies kiinnostui pusikosta kantautuvasta äänestä ja päätti mennä katsomaan mistä outo ääni oli peräisin. Pusikosta paljastui kaksi jättiläiskilpikonnaa.

Ilmeisesti konnilla oli parittelumenot kesken ja miehen läsnäolo suututti uroksen. Vihainen uros alkoi lähestyä retkeilijää reippain askelin. Kilpikonna oli liian hidas liikkeissään ja retkeilijä ehti sitä pakoon, ennen kuin se saavutti lähietäisyyden. Rose hämmästyi siitä, kuinka pitkälle uros häntä seurasi.

Matkailija oli varma, että kolmen metrin matka olisi riittänyt sille varoitukseksi, mutta kilpikonna jatkoi ajojahtiaan. Retkeilijä totesi olevansa osa hidasta takaa-ajoa, jossa kilpikonna halusi näyttää mahtinsa tunkeilijalle. Lemmenleikkien häiritseminen oli selvästikin hermostuttanut kilpikonnan. Lopulta Paul luovutti ja poistui kilpikonnan reviiriltä ripein askelin.