Onnellisimmat maat listattiin – Suomi kaukana kärjestä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa sanotaan, että on lottovoitto syntyä tänne. Kaikki eivät välttämättä ole sitä mieltä, eikä Suomi sijoittunutkaan tutkimuksen mukaan onnellisimpien maiden kärkikymmenikköön. Kymmenen maata, jossa ihmiset olivat onnellisimpia sattuivat kaikki olemaan Latinalaisen Amerikan maita.

Gallup-sivuston Positive Experience Index -kyselyssä mitattiin, missä maissa ihmiset tuntevat eniten onnellisuutta päivittäin. Suomi oli kyselyssä sijalla 27 ja pohjoismaista Suomea onnellisimpia olivat esimerkiksi Ruotsi sijalla 24 ja Norja sijalla 22.

Onnettomimpia olivat Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan asukkaat. Omituista kyllä, mutta sodan runtelema Afganistan ei vienyt kärki-sijaa ja suurin osa kyselyyn vastanneista oli kertonut nauraneensa ja hymyilleensä paljon edeltävinä päivinä.

10 onnellisinta maata

1. Paraguay2. Kolumbia3. Ecuador4. Guatemala5. Honduras6. Panama7. Venezuela8. Costa Rica9. El Salvador10. Nicaragua

10 onnettominta maata

1. Sudan2. Tunisia3. Turkki4. Serbia5. Bangladesh6. Nepali7. Liettua8. Georgia9. Bosnia ja Hertsegovina10. Afganistan