Tutkimus vahvisti: Silmälasipäiset ovat viisaampia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Silmälaseja käyttävät lapset saattavat pienenä joutua kiusaamisen kohteeksi, koska silmälasit voivat erottaa heidät ulkonäöllisesti muista. Silmälaseja voidaan pitää merkkinä nörttiydestä, mutta muutama vuosi sitten isosankaisista laseista nousi myös iso muotivillitys nuorten keskuudessa.

Nyt uusi tutkimus todistaa, että silmälaseja tarvitsevat henkilöt ovat usein viisaampia kuin hyvänäköiset ihmiset. Ophthalmology-sivustolla julkaistu Saksan Mainzin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että silmälaseja käyttävät henkilöt ovat viisaampia.

Tutkijat saivat selville, että 53 prosenttia korkeasti koulutetuista henkilöistä oli likinäköisiä ja he käyttivät silmälaseja. Vain 24 prosenttia opintonsa kesken jättäneistä käytti silmälaseja.

Englannin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan silmälaseja käyttäviä pidetään myös älykkäämpinä. Daily Mail -lehden kertoman tutkimuksen mukaan heitä pidetään viisaina, ammattimaisempina ja he työllistyvät todennäköisemmin. Ihmiset pitävät silmälasipäisiä henkilöitä kirjaviisaina ja tutkimuksen mukaan myös nousujohteisen työuran ansaitsevina.