Näky kuin kauhuelokuvasta – sadat hait ympäröivät öljynporauslautan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Louisianan rannikon kupeessa sijaitsevan öljynporauslautan henkilökunta näki meressä erikoisen näyn. Valtava joukko haita oli saapunut ruokailemaan lautan läheisyyteen. Yksi työntekijöistä on kuvannut kiehtovan videon meren pinnan läheisyydessä uiskentelevista kaloista.

Hait olivat sankoin joukoin saapuneet ruokailemaan lautan läheisyyteen, joka sijaitsi alle 50 kilometrin päässä lähimmältä rannalta. Daily Mail -lehden mukaan virtoja seuranneet kalaparvet olivat houkutelleet petokalat paikalle ruokailemaan.

Asiantuntijoiden mukaan öljynporauslautan läheisyydessä on suuri alue, jossa lämmin ja kylmä merivesi sekoittuvat toisiinsa. Vesien yhdistelmäkohtaan on ajautunut aluksi muutamia kalaparvia ja niitä on seurannut suuremmat petokalat. Näiltä vesiltä uimareiden kannattaa pysyä poissa.