Mitä ihmettä? Liekinheitin lanseerataan kuluttajamarkkinoille Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtubessa on nähty lukuisia videoita, joissa ihmiset esittelevät kotitekoisia liekinheittimiään käytössä. Pian wannabe-pyromaanien ei kuitenkaan tarvitse enää riskeerata henkeään rakentamalla omaa liekinheitintään, sillä yhdysvaltalainen Ion Productions Team -yritys on lanseeraamassa kaupallista versiota aseesta.

XM42-laitetta kuvaillaan maailman ensimmäiseksi kaupalliseksi, kompaktin kokoiseksi liekinheittimeksi. Asetta esitellään Youtube-videolla, jonka perusteella sen sylkemien liekkien koko ei juurikaan kalpene esimerkiksi sotilaskäytössä olevien liekinheitinten rinnalla.

XM42:lle kerätään parhaillaan rahoitusta IndieGoGo-yhteisörahoitussivustolla. Sivuston mukaan Yhdysvaltain laissa ei ole liekinheittimen omistamista rajoittavia pykälöitä Kalifornian ja Marylandin osavaltioita lukuunottamatta. Tämä tarkoittaa, että ainakin suuressa osassa Yhdysvaltoja kuka tahansa yli 18-vuotias voi hankkia aseen itselleen.