Tinder sai kilpailijan – miehillä 24 tuntia aikaa saada naiselta aloite

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

25-vuotias Whitney Wolfe oli osakkaana Tinderissä ja mukana rakentamassa suureen suosioon noussutta sovellusta alusta asti. Wolfe kertoo Racked-sivustolla joutuneensa jättämään työpaikkansa ikävissä merkeissä. Wolfe haastoi Tinderin oikeuteen seksuaalisen ahdistelun ja työpaikkakiusaamisen vuoksi.

Nyt nainen on perustanut oman yrityksen, joka perustuu myös deittailusovellukseen. Wolfe teki Bumble-nimisen sovelluksen. Se toimii käytännössä aika samanlaisella ajatuksella kuin Tinder, mutta siinä on yksi mielenkiintoinen ero. Bumblessa vain naiset saavat tehdä aloitteita.

Wolfe kertoi halunneensa tuoda sovelluksen tähän päivään ja antaa naisille vallan päättää, että haluavatko he aloittaa keskustelua vai eivät. Jos nainen ei aloita keskustelua 24 tunnin sisällä yhteyden luomisesta mies poistuu yhteensopivien kumppanien listalta pois automaattisesti.

Wolfen mielestä se, että miehen pitäisi tehdä aina aloite on todella vanha ajattelumalli, joka kaipaa uudistusta. On väärin, että nainen näyttää heti liian innokkaalta tai epätoivoiselta aloittaessaan keskustelun ja juuri siitä syystä Bumble toimii pelkillä naisten aloitteilla. Kun miehen aloite ei edes ole vaihtoehto, perinteiset roolit vaihtuvat juuri mielenkiintoisella tavalla.

@foodintheair finding a bae in the bay. #ShowYourBumble #bumbleapp #SanFrancisco

Kuva, jonka Bumble (@bumbleapp) julkaisi