Jos Facebook olisi bileet – tältä näyttäisi poistuminen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaaliset mediat ovat olleet jo jonkin aikaa ihmisten arkipäivää. Vielä muutamia vuosia sitten omien henkilökohtaisten asioiden jakaminen kaikkien tuttujen ja puolituttujen kanssa tuntui omituiselta, mutta nykyään omien tekemisten kertominen on normaalia.

Osa palveluista on jopa sellaisia, jossa ideana on jakaa omia asioitaan, kuviaan ja mielipiteitään tuntemattomien ihmisten löydettäväksi aihetunnisteiden avulla. CollegeHumor on julkaissut hauskan videon YouTube-kanavalleen, jossa demonstroidaan sitä, miltä juhlista poistuminen näyttäisi jos sieltä lähdettäisiin samanlaisella rummutuksella kuin Facebookista.

Ketään ei oikeastaan kiinnosta, miksi joku yksittäinen henkilö lähtee, mutta sitä pidetään silti omituisena. Mies selittää lähtemisensä järkevillä perusteilla kertoen, että häntä ei hirveästi kiinnosta seurata kavereidensa jokapäiväisiä toimia tai käyttää siihen omaa aikaansa.

Sosiaalinen media on nykyään niin iso osa ihmisten kanssakäymistä, että sieltä poistuminen voi olla vaikeaa. Myös siinä tilanteessa, että joku nuori tai aikuinen ei vielä edes ole Facebookissa, häntä saatetaan pitää hieman outona. Facebook on nykyään se paikka, jossa sovitaan erilaisista tapahtumista, saadaan kutsuja syntymäpäiville ja jopa häihin. Toisaalta uusi sukupolvi valittaa, että Facebookissa on liian vanhaa porukkaa, minkä vuoksi Instagramin käyttö kasvaa koko ajan.