100 vuotta fitnessiä – näin naisten treeni on muuttunut

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Olemme nähneet aiemmin videoita, joissa näytetään, miltä 100 vuotta kauneutta on näyttänyt erilaisissa kulttuureissa ympäri maapalloa. Hyvinvointi ja terveys ovat tällä hetkellä trendi ja monet tekevät päivittäin töitä oman terveytensä eteen liikkumalla ja syömällä paremmin.

Nyt benenden health esittää YouTube-videollaan, miltä erilaiset urheilutrendit ovat näyttäneet 100 vuoden aikana. 1910 – 1960 -luvulle saakka liikunta oli naisten osalta melko rauhallista. Painotus oli venyttelyssä ja naisellisissa sulavissa liikkeissä. 60-luvulla mukaan tuli pieni pyöreä lauta, joka liikkui niin, että sen päällä pystyi tvistaamaan.

1970-luvulta lähtien liikunta oli vähän aerobisempaa ja naiset alkoivat jumppaamaan. Jazzercise-tunnit ja erilaiset aerobicit tulivat tutuiksi ja monet liikunnanohjaajat tekivät naisille suunnattuja kotijumppavideoita. Tanssipainotteiset tunnit ja zumba saivat suosiota 2000-luvun taitteessa.

Videolla on kattavasti erilaisia esimerkkejä kultakin vuosikymmeneltä sadan vuoden ajalta. Listaan voisi kuitenkin lisätä vielä esimerkiksi erilaiset joogat, pilateksen ja nykyään suosiossa olevan voimaharjoittelun eli perinteisen kuntosalilla treenaamisen.