Lobbari väitti rikkaruohomyrkkyä juomakelpoiseksi – sitten hänelle tarjottiin lasillista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monsanto on maailmanlaajuinen yritys, jonka myrkkyjä käytetään ympäri maailmaa. Yrityksen tunnetuin tuote on maailman suosituin rikkaruohomyrkky Roundup, jonka vaarallisuudesta ihmisille on kiistelty pitkään. Nyt eräs asiasta televisiohaastattelussa ollut lobbari on joutunut tukalaan tilanteeseen.

Ranskalaisessa Canal+ -televisiokanavan dokumentissa haastatellaan Patrick Moorea, joka kiistää Roundupin lisänneen ihmisten syöpätapauksia Argentiinassa. Hän menee lopulta niin pitkälle, että väittää, että suosittua rikkaruohomyrkkyä voisi vaikka juoda. Ranskalaistoimittaja on kuitenkin tehtäviensä tasalla ja tarjoaa Moorelle lasillista Roundupia, jolloin lobbarin pinna palaa. Hän ei nimittäin suostu missään nimessä juomaan vaarattomaksi väittämäänsä myrkkyä.

– En halua, mutta tiedän, että se ei vahingoittaisi minua. En ole tyhmä. Ihmiset ovat yrittäneet sillä itsemurhia, mutta he ovat epäonnistuneet. Se ei ole vaarallista ihmisille. Ei, ei ole. En ole kuitenkaan idiootti. Haastattelu on päättynyt, Patrick Moore suivaantuu ja jättää ”vaarattoman” myrkyn juomatta.

Aiemmin Patrick Moore on julkisesti tyrmännyt WHO:n raportit, joiden mukaan Roundup aiheuttaa ihmisille syöpää. Canal+ on nyt julkaissut tulevan dokumenttinsa maistiaisena lobbarin haastattelun. Varsinainen dokumentti esitetään televisiossa vasta myöhemmin.