Stallonella 539 leffatappoa – suomalainen sotasankari pani paremmaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen videosta, jolle oli koottu kaikki näyttelijä Sylvester Stallonen elokuvissa tekemät surmatyöt. Niitä on kertynyt miehen pitkällä uralla peräti 539 kappaletta. Stallone pesi tällä tuloksella selvästi kilpakumppaninsa Arnold Schwarzeneggerin, jolla on 509 leffatappoa.

Vanhan sanonnan mukaan totuus on usein tarua ihmeellisempää. Molempien Hollywood-tähtien fiktiiviset ja käsikirjoitetut leffatapot kalpenevat nimittäin selvästi maailmanhistorian parhaalle tarkka-ampujalle, joka on suomalainen sotasankari Simo Häyhä.

Simo Häyhä, eli Valkoinen kuolema, ampui talvisodassa epävirallisten tietojen mukaan kolmessa kuukaudessa peräti 542 puna-armeijan sotilasta. Määrä on historiallinen myös siksi, että Häyhä ei käyttänyt lainkaan kiikaritähtäintä, koska sen heijastumat olisivat voineet paljastaa hänen olinpaikkansa. Ilman kiikaritähtäintäkin Häyhä surmasi jopa 450 metrin päässä olleita vihollisia.