Kulttikomedia saa jatko-osan – keräsi netissä 2 miljoonaa päivässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2001 ilmestynyt Super Troopers ei ehkä lukeudu komediaelokuvien unohtumattomiin klassikoihin, mutta sillä on on oma vannoutunut fanikuntansa. Enemmän käytännön pilojen tekemisestä kuin rikollisten kiinniottamisesta kiinnostuneista maantiepoliiseista kertova elokuva on nyt saamassa jatko-osan faniensa ansiosta.

Tuotantoyhtiö Fox Searchlight lupasi Super Trooperin ohjaajana ja pääosanesittäjänä toimineelle Jay Chandrasekharille, että yhtiö toimisi jatko-osan levittäjänä mikäli tekijät hankkivat rahoituksensa muuta kautta.

Jatko-osaa varten alettiin keräämään rahoitusta Indiegogos-varainkeruusivuston avulla. Kampanja osoittautui menestykseksi, sillä tekijät onnistuivat keräämään tuotannon käynnistämiseen vaaditut kaksi miljoonaa dollaria yhden vuorokauden aikana.

Kaiken lisäksi varainkeruuaika kestää 31 vuorokautta, joten on mahdollista että summa tulee vielä kasvamaan. Tähän mennessä on kerätty jo lähes kolme miljoonaa dollaria. Elokuvan tuottaa alkuperäisen Super Trooperin päärooleissa nähtyjen Jay Chandressekharin, Kevin Heffernanin, Steve Lemmen, Paul Soterin ja Erik Stolhansken oma tuotantoyhtiö Broken Lizard.