KOFF julkaisi kuvat uusista olutrekoista – tässä Valviran päätöksen seuraus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa äimisteltiin vuodenvaihteessa Valviran virkamiesten ilmoitusta siitä, että sen laintulkinnan mukaan suomalaiset olutrekat joutuvat luopumaan olutmerkkien logoista ja teippauksista. Vuodenvaihteessa astui nimittäin voimaan alkoholilaki, joka toi olutmainonnalle täyskiellon.

Posted by Sinebrychoff on 28. maaliskuuta 2015

Nyt Sinebrychoff on julkaissut kuvat ensimmäisistä viranomaisten näkemyksen mukaisista jakeluautoista. KOFF-logot ovat saaneet väistyä, kun tilalle on tullut kaunis suomalainen maalaismaisema peltoineen. Uudet rekat ovat saaneet sosiaalisessa mediassa kovasti kiitosta, joskin viranomaisten pakottaminen uusiin teippauksiin on saanut runsaasti kritiikkiä osakseen.

Uusi alkoholilaki ei suoraan kiellä olutmerkkien logoja olutrekkojen kyljissä, vaan laintulkinta on alkoholilain noudattamista valvovan Valviran virkamiesten päätös. Yksikään panimo ei jostain syystä vienyt Vaiviran päätöstä tuomioistuimen ratkaistavaksi, vaikka vain siten olisi voitu ratkaista oliko virkamiesten päätös jakeluautoista uuden alkoholilain mukainen vai ei.