Hurja ihmiskoe: Miehen silmiin tehtiin pimeänäkökyky

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tutkijana työskennellyt Gabriel Licina suostui koehenkilöksi kokeeseen, jossa testattiin, voiko pimeänäkökyvyn saada aikaan silmään ruiskutettavalla kemikaalilla. Tutkimuksessa hänen silmiinsä ruiskutettiin valolle herkistävää Ce6-kemikaalia.

Aineen avulla miehen on tarkoitus kyetä näkemään väliaikaisesti pimeässä. Hurjan ihmiskokeen suoritti Science for the Masses -tutkijaryhmä, joka tunnetaan useista tieteellisistä julkaisuistaan. Licina toimii aktiivisena ryhmän jäsenenä.

Ihmiskoetta oli valvomassa joukko tutkijoita ja tilanne kuvattiin videolle. Gabrielin silmät avattiin välineillä laajimmilleen ja sitten silmiin ruiskutettiin kemikaalia. Vaikutuksen seurauksena miehen silmämunat värjäytyivät lähes kokonaan mustiksi.

Metro-lehden mukaan ihmiskoe onnistui ja tutkimukset osoittivat, että mies kykeni tilapäisesti näkemään pimeässä. Näkökykyä testatessa havaittiin, että Gabriel näki kemikaalin ansiosta jopa 50 metrin päähän pimeässä.

Vaikutus oli vain väliaikainen ja silmien näkökyky palasi ennalleen vaikutuksen lakattua. Toivottavasti aineella ei ollut näköä vaurioittavia vaikutuksia. Tutkijat aikovat tehdä aineesta jatkotutkimuksia.