StaraTV Alpeilla: Cortina d’Amprezzo ja uuden Bond-elokuvan kuvaukset!

Alpeilla Matkailu · Stara.fi

Itävallan Innsbruckista reilun 160 kilometrin päässä sijaitsee idyllinen ja viehättävä italialainen alppikylä Cortina d´Amprezzo. Kylässä asuu ympäri vuoden reilut 8.000 asukasta, ja vuonna 1956 Cortinassa käytiin talviolympilaiset, jotka nostivat paikan maailmankartalle.

Timo Repo
Timo Repo

Cortinassa on kuvattu lukuisia elokuvia, kuten esimerkiksi Cliffhanger sekä James Bond –elokuvat Salainen agentti 007, Tohtori No ja Erittäinen salainen. Alpeilla-sarjan kuvausten aikaan käynnissä olivat seuraavan James Bond 007 Spectre -elokuvan kuvaukset.

Timo Repo
Timo Repo

– Elokuvat ja talvikisat ovat tuoneet Cortinaan kansainvälistä eloa. Maailman tietoisuuteen italialaiskylä nousi talviolympilaisen myötä. Nykyisin Cortina on sekoitus uutta ja vanhaa tyyliä. Täältä löytyy hienoja viinibaareja, muotiliikkeita ja ainutlaatuisia hotelleja sekä pitkä laskurinteitä, Cortinan matkailujohtaja Marianne Moretti kertoi.

– Erityisesti uudenlaiset boutiquehotellit, kuten Rosapetra, tarjoavat turisteille modernin ruokailun, johon on lisätty ripaus paikallisuutta ja italialaisuutta. Huoneet ovat moderneja ja niihin tehty jopa hieman Skandinaavista tyyliä.

Timo Repo
Timo Repo

Jos vauhdikkaaseen ulkoilmalajiin hurahtaa Cortinassa oikein toden teolla kannnattaa hankkia Dolomorite Superski -lippu vaikka vain päiväksi, jonka hinta on vain 53 euroa. Tällä ihmekorttilla pääsee laskemaan lähes 12 laskettelukohteessa, ja rinnekilometrejä kertyy lähes 1.200.

Timo Repo

Cortina d´Amprezzo