Kannabis-uskonto hyväksyttiin – ensimmäinen kannabis-kirkko Yhdysvaltoihin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvalloissa Indianan osavaltiossa on hyväksytty uskonto, joka perustuu kannabiksesta nauttivien elämänohjeisiin ja opetuksiin. Ensimmäinen kannabis-kirkko on perustettu ja perustaja Bill Levinin mukaan kaikki ovat tervetulleita liittymään kirkkoon.

Kannabis-uskontoa harjoittavat ovat saaneet yhdysvalloissa nimityksen ”Cannataerians”. Uskonnosta kiinnostuneet voivat lähestyä kirkkoa esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Kirkko on hiljattain perustanut useita sivustoja sosiaalisessa mediassa, jotta uskontoa koskeva informaatio tavoittaisi asiasta kiinnostuneet.

Metro-lehden mukaan kirkon perustaja Bill Levin onnistui virallistamaan uskontonsa Indianan osavaltiossa, siinä yhteydessä, kun osavaltiossa hyväksyttiin laki uskonnollisesta vapaudesta ja tasa-arvosta. Lakialoite koski alunperin homoseksuaalien tasa-arvoisia oikeuksia heteroihin verrattuna uskonnollisiin asioihin liittyen. Lain hyväksymisen vanavedessä myös kannabis-uskonto hyväksyttiin.

Levin haluaa laajentaa kirkon toimintaa ja hän hakee uskonnolle lahjoituksia Go Fund Me -sivuston kautta. Monet ovat tutustuneet kannabis-kirkon elämänohjeisiin ja opetuksiin ja todenneet, että niissä on paljon käytännöllisiä ohjeita elämään. Uskonnon harjoittamiseen kuuluu olennaisena toimintana pyhäksi kasviksi nimitetyn kannabiksen polttaminen ja nauttiminen.