”Ei kaduta!” Emilia Clarke kieltäytyi Fifty Shades of Grey -pääroolista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vielä muutama vuosi sitten Emilia Clarke oli lähes täysin tuntematon nimi viihdemaailmassa. Kaikki muuttui, kun hänet kiinnitettiin HBO:n suosittuun Game of Thrones -sarjaan Daenerys Targaryenin rooliin.

Clarke roolista tullaan pian näkemään esimerkiksi Terminator Genisys -elokuvan naispääosassa. Hän paljasti The Hollywood Reporter -lehden haastattelussa kieltäytyneensä rahakkaasta tarjouksesta näytellä Anastasia Steeleä Fifty Shades of Grey -elokuvassa. Suosittuun kirjaan perustuva elokuva osoittautui jättimenestykseksi, mutta näyttelijätär ei kadu päätöstään. Yksi syy roolista kieltäytymiselle oli sen vaatima runsas alastomuus.

– Olen esiintynyt alasti aikaisemminkin, enkä halua tulla leimatuksi sen vuoksi, Emilia Clarke avautuu.

Rahakkaasta Fifty Shades of Grey -roolista poisjääminen tuskin näkyy tähden lompakossa, sillä hänen huhutaan ansaitsevan 7 miljoonan dollarin palkkion Game of Thronesin tulevasta seitsemännestä tuotantokaudesta. Näyttelijä on nähty sarjassa useaan otteeseen alasti, mutta nykyään hänen ei tarvitse riisuuntua ruudulla yhtä tiuhaan tahtiin kuin aikaisemmin.

– Sarjassa on muitakin vaatteitaan riisuvia naisia, joten minun nännieni esitteleminen on jäänyt vähemmälle, Emilia paljastaa.