Lehti: Viisi vuotta seinän sisällä elänyt kissa pelastettiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Metro-lehti uutisoi eilen tapauksesta, joka kuulostaa liian erikoiselta ollakseen totta. Kyseessä ei lehden mukaan ole kuitenkaan aprillipila. Lehti kertoo kissanpennusta, joka oli putkahtanut seinässä olevasta raosta sisään metroasemalla Kairossa, Egyptissä.

Kissa koki piilonsa erinomaiseksi, kunnes eräänä päivänä se jäi jumiin seinän väliin, eikä se päässyt enää samasta raosta ulos. Metrolla matkustava vanhus oli kuullut kissan ahdingon ja hän kävi ruokkimassa kissaa työmatkojensa yhteydessä. Mies antoi kissalle ruoantähteitä ja vettä.

Asiasta oli ilmoitettu aseman henkilökunnalle ja viranomaisille, mutta kukaan ei ottanut asiaan kantaa. Ajan myötä kissa kasvoi suuremmaksi, eikä sillä ollut mitään mahdollisuuksia päästä pois seinän välistä samaa reittiä kuin mistä se oli tullut.

Kissasta huolestuneet ihmiset saivat tarpeekseen ja he perustivat sosiaalisessa mediassa yhteisön, joka vaati kissan pelastamista. Hyväsydämisten ihmisten aloittama vetoomus sai lopulta niin paljon huomiota, että viranomaisten oli ryhdyttävä pelastustoimiin.

Metroaseman seinää purettiin, jotta kissa saatiin vapautettua. Metro-lehden kissa ehti asua seinän sisällä peräti viisi vuotta. Periksiantamattomien aktivistien ansiosta kissa sai uuden mahdollisuuden elämässä.