Viranomaiset hävittivät huumeita polttamalla – paikalliset sekaisin savusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Indonesian Jakartan viranomaiset takavarikoivat helmikuussa suuren määrän maahan salakuljetettuja huumeita. Huumausaineiden joukossa oli muun muassa kannabista, amfetamiinia ja ekstaasia. Takavarikoitujen huumeiden tuhoaminen ei kuitenkaan mennyt viranomaisilta aivan odotusten mukaisesti.

Poliisit hävittivät takavarikoidun kannabiksen polttamalla päihteet kokossa poliisiaseman lähellä sijaitsevalla niityllä. Tämä johti siihen, että kannabiskokosta lähtevä savu levisi Länsi-Jakartan koteihin. Operaatiota hoitavat viranomaiset olivat pukeneet päälleen suojanaamarit, mutta lähialueen suojautumattomat asukkaat kuvailivat savun aiheuttaneen heille huimausta ja epätavallisia olotiloja.

Science Times -lehden mukaan paikalla ollut toimittaja kertoi, että hän joutui istumaan alas ja rauhoittumaan teekupin äärellä päihtymystilan vuoksi. Joidenkin tietolähteiden mukaan takavarikoitua kannabista tuhottiin polttamalla jopa 3,3 tonnin edestä, vaikka realistisemman arvion mukaan sitä hävitettiin noin 500 kilon verran.

Indonesia tunnetaan kovaotteisista huumeiden vastaisista laistaan. Huumausaineiden salakuljetuksesta kiinni jääminen voi johtaa maassa jopa kuolemanrangaistukseen.