Viimeinkin sushi lihansyöjille – näin syntyy pekonisushi!

Ruoka · Annika Kela

Monen suosima japanilainen herkku on saanut uuden version, jossa ruoan raaka-aineet on korvattu jauhelihalla, juustolla ja pekonilla. Pekonisushissa ei oikeastaan ole mitään perinteiseen sushiin viittaavaa, muuta kuin muoto ja valmistustapa.

Liharuokien kokkausvideoista tunnettu Cook Withmeat -kanava on julkaissut netissä uuden videon, jossa perinteinen ruoka on tuunattu uuteen uskoon. Kuten kanavan nimestä voi arvata, perinteisen ruoan ainesosat on vaihdettu lihan eri variaatioihin.

Tuhdin näköinen pekonisushi kääritään rullalle perinteisen sushin tapaan. Tässä ruoka-annoksessa liha ja juusto kääritään pekonin sisään. Lihakääröä grillataan ja sen jälkeen se viipaloidaan paloiksi. Pekonin ystäville tämä resepti on varmasti kokeilemisen arvoinen.