Poika valitteli kurkkukipua – nielusta löytyi iilimato

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nuori koulupoika oli alkanut valitella kivuliaista flunssanoireistaan perheenjäsenilleen Sichuanin provinssissa, Kiinassa. Kun viiltävä kurkkukipu ja huimaus ei mennyt flunssan tavoin ohi, päättivät vanhemmat viedä poikansa lääkäriin.

Tutkittuaan 11-vuotiaan nuorukaisen kurkkua, löytyi kivulle yllättävä selitys. Pojan nielussa asusteli iilimato. Metro-lehden mukaan lääkäri epäili madon kasvaneen kurkussa viikkoja, sillä poistettaessa se oli jopa 7 senttimetrin pituinen.

Perheenisä kertoi lääkärille, että poika oli tunnustanut vanhemmilleen juoneensa tien vieressä olleesta vesiämpäristä koulumatkallaan.

Jano oli yllättänyt koululaisen ja hän oli rohkeasti hörpännyt vettä saavista. Lääkäri uskoo veden olleen saastunutta ja iilimadon toukat pääsivät pesiytymään pojan kehoon. Iilimato ei ollut aiheuttanut infektiota, joten poika toipui oireistaan pian madon poistamisen jälkeen. Poika oppi virheestään ja pitää huolta jatkossa, että hän juo vain puhtaista vesilähteistä.