Miehen päästä löytyi runsaasti toukkia – pelastivat miehen hengen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vietnamilainen mies kärsi jatkuvasta päänsärystä, joka osoittautui loistartunnaksi. Miehen päästä löydettiin iso kasa toukkia, jotka olivat lääkäreiden mukaan kuitenkin pelastaneet miehen hengen.

28-vuotias Pham Quang Lanh sai muutama vuosi sitten päähänsä iskun rautatangosta, minkä vuoksi mies kiidätettiin sairaalaan ja hänet leikattiin. Lanhin päähän laitettiin leikkauksessa metallilevy. Vuosi myöhemmin leikkauskohta paisui ja tulehtui, mutta Lanh ei halunnut enää mennä sairaalaan, koska hän oli pulassa vielä edellisen leikkauksenkin jälkeisistä laskuista.

Kului vuosi ja Lanh alkoi kärsimään päänsärystä. Eräs sukulainen oli katsonut miehen päähän ja huomannut, että ihon alla oli toukkia. Lanh oli viety sairaalaan, jossa hänen päästään oli löydetty loistartunta. Toukkia oli paljon, ja ne olivat ilmeisesti peräisin kärpäsen jättämistä munista päähän kohtaan, joka oli tulehtunut.

Lääkärit kertoivat Metro-lehden mukaan Lanhille, että toukat olivat syöneet tulehtuneen kudoksen ja ovat syy siihen, että mies ylipäätään on vielä elossa. Metallilevyn vuoksi toukat eivät päässeet nakertamaan miehen aivoja ja söivät pelkän tulehtuneen alueen. Miehellä kävi uskomaton onni, sillä tässä tapauksessa toukat pitivät hänet elossa.