Anna Abreu kritisoi Temptation Islandia: ”Oksettavaa promota eläinrääkkäystä televisiossa”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Sadattuhannet suomalaiset matkaavat vuosittain lomailemaan etelän aurinkoon. Yhä useampi suuntaa Aasiaan, jossa kaduilla ja puistoissa nähdään runsaasti huumattuja ja kaltoinkohdeltuja eläimiä, kuten tanssivia apinoita sekä kuvissa poseeraavia liskoja ja jopa tiikereitä. Eräs tällaisista paikoista sijaitsee suomalaisten suosimassa Hua Hinissä, Thaimaassa.

Temptation Island Suomi -realitysarjan tuore jakso kuohuttaa parhaillaan sosiaalisessa mediassa, sillä monet ovat tyrmistyneet ohjelman treffikohteesta. Keskiviikkona esitetyssä jaksossa Krista ja Tuomas suuntasivat nimittäin treffeillään Hua Hinissä sijaitsevaan huonomaineiseen Hua Hin Safari -eläinpuistoon, jossa treffipari katsoi muun muassa elefanttiesityksen.

Hua Hin Safari tunnetaan eläinrääkkäyksestä, sillä eläinten sirkusesitysten kulissien takana eläimiä muun muassa huumataan ja pahoinpidellään. Lukemattomat turistit ovat joutuneet omin silmin todistamaan muun muassa kuinka elefantteja on hakattu kepeillä ja metallipiikeillä kesken elefanttiajelun.

Eräs Temptation Island Suomi -ohjelmasta julkisesti kirjoittanut on eläinystävänä tunnettu poptähti Anna Abreu. Hän ei sanojaan säästellyt.

– On Todella oksettavaa promota eläinrääkkäystä televisiossa. Älkää ihmiset tukeko todella epäeettistä toimintaa menemällä elefanttiajeluille, maksamalla rääkättyjen tiikereiden silittämisestä yms. ‪#‎temptationislandsuomi‬ ‪#‎einäin‬ ‪#‎buu‬ ‪#‎villieläimetkuuluvatluontoon, Anna Abreu kirjoitti Facebookissa.‬

Hua Hin Safaria on syytetty eläinten kaltoinkohtelusta jo pitkään, sillä puistossa voidaan nähdä pahoinpiteltyjen elefanttien lisäksi myös esimerkiksi huumattuja ja kettingillä kahlittuja apinoita sekä valkoinen tiikeri. Monet turistit ottavat näiden eläinten kanssa maksusta yhteiskuvia ymmärtämättä lainkaan, että he tukevat toiminnallaan eläinpuiston harjoittamaa törkeää eläinrääkkäystä.

On Todella oksettavaa promota eläinrääkkäystä televisiossa. Älkää ihmiset tukeko todella epäeettistä toimintaa menemällä…

Posted by Anna Abreu on 8. huhtikuuta 2015