Yläkerran naapurin stereotypia tiivistettiin – tunnistatko omasi?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerrostalon alimmissa kerroksissa asuville yläkerran naapuri on käsitteenä todella tuttu. Yläkerran naapuri pitää sisällään karaoken laulajan, ikiremontoijan, epämääräisen nakuttelijan, riitelijät, äänekkäät petipuuhastelijat, muusikon ja kaikkea näiden väliltä.

Alakerrassa asuvat eivät välttämättä pysty erottamaan, mistä ylempänä sijaitsevista asunnoista meteli kuuluu, joten yläkerran naapuri tarkoittaa yksinkertaisesti kaikkia. Above Average esittelee hauskalla YouTube-kanavalleen julkaisemalla videolla erään yläkerrassa asuvan pariskunnan.

He eivät pelkästään asu yläkerrassa vaan tekevät siitä taidetta. Heidän jokapäiväisenä tavoitteenaan on synnyttää taitavaa meteliä milloin minkäkin välineen avulla alemmissa kerroksissa asuvien henkilöiden iloksi. Yläkerran naapurien luomalla äänekkäällä taiteella vain mielikuvitus on rajana.

Alempana asuvien katto on heidän esiintymislavansa ja videolla esitellyt naapurit nauttivatkin siitä, kun he onnistuvat luomaan mahdollisimman omituisia ja tunnistamattomia ääniä. Upeat spekulaatiot saadaan aikaan myös siten, että huudetaan satunnaisesti samalla, kun tehdään meteliä. Paras palkinto heille on se, kun he saavat tavata faninsa, eli joku alakerrasta tulee valittamaan heille kovasta metelistä.